گیاه دارویی شنگ و خواص درمانی آن

بازدید: 638 بازدید
گیاه دارویی شنگ و خواص درمانی آن

نام و مزاج

قندرون، سنسفیل، تسلسفیل، اسپلنج و اسفلنج نام های دیگر شنگ است.

مزاج این گیاه دارویی سرد و خشک است.

معرفی گیاه دارویی شنگ

رنگی شبیه به سبز متمایل به کبودی داشته و سر آن باریک تر از انتهای آن است.

این گیاه دارای دانه نیز می باشد و شما می توانید دانه های قهوه ای رنگ آن را ببینید.

وقتی این گیاه را از دل خاک بیرون بکشید مشاهده خواهید کرد که ریشه ای دوکی شکل داشته و سفید متمایل به زرد می باشد.

هم از ریشه این گیاه استفاده می شود و هم از برگ و ساقه آن و چه بسا خواص ریشه آن بسیار بیشتر از قسمت های دیگر آن می باشد.

خواص گیاه دارویی شنگ

باعث بهبود و کاهش علائم اسهال می شود

خونریزی معده را قطع می کند

از خونریزی سینه پیشگیری می کند

درمان بسیار مفیدی برای مبتلایان به بیماری سل می باشد.

شنگ دیواره معده را تقویت می‌کند و همچنین در سم‌زدایی بدن از این گیاه استفاده می‌شود

عصاره گیاه شنگ به عنوان یک فرآورده مکمل در بهبود کبد چرب اثرات خوبی از خود نشان داده و تاکنون هیچ‌گونه عارضه جانبی خاصی از این گیاه مشاهده نشده است.

استعمال موضعی گل‌های گیاه شنگ جهت درمان سوختگی مفید است و ریشه این گیاه در طب سنتی جهت سمیت‌زدایی بدن مورد استفاده قرار می‌گیرد.

استفاده از این گیاه در درمان زخم‌های گوارشی و ریه موثر است و عصاره آن به دلیل قابض بودن جهت درمان انواع خونریزی از جمله خونریزی‌های رحمی، دستگاه تنفسی و درمان برخی از انواع اسهال مفید است

در کمک به درمان کچلی و زخم های پوستی نیز از خواص شنگ در طب سنتی استفاده می‌شود.

از ضماد برگهای این گیاه در ساخت کرم استفاده شده به منظور التیام زخمهای سطحی استفاده می شود.

حکیم محمد بن زکریای رازی، ضماد ریشه این گیاه را پادزهر سموم دانسته و برای سم زدایی بدن از آن استفاده می کرد.

اگر جوشانده این گیاه را با روغن زیتون مصرف کنید، خواص آرامش بخشی آن را خواهید دید.

ریشه‌ این گیاه دارویی دارای لعاب بوده و کمی تلخ است و خاصیت خلط آور و نرم کننده سینه از جمله مصارف دارویی ریشه این گیاه است.

موارد منع استفاده

افرادی که دارای مزاجی صفرایی هستند نباید این گیاه استفاده کنند.

افرادی که دارای انواع بیماری های کلیوی هستند، نباید از این گیاه استفاده کنند.

بانوان باردار برای مصرف گیاه شنگ حتماً باید با پزشک خود مشورت کنند.

شیوه استفاده

آن را بجوشانید و سپس صاف کرده و هم گیاه پخته شده را مصرف کنید و هم آب آن را که سرشار از مواد مغذی است.

شما می توانید ۶۰ گرم از ریشه این گیاه را جوشانده و برای درمان بیماری هایی همچون نزله ریوی، نقرس، رماتیسم و امراض جلدی از آن بهره ببرید.

منبع: https://tabaye.ir

گرد آوری: مجله اینترنتی بانوی خاص

ارائه شده در: مجله اینترنتی طنین

دسته بندی گیاهان دارویی مجله پزشکی
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت