سیر | معرفی داروهای گیاهی
سیر | نام و مزاج
طبع و مزاج سیر گرم و خشک است.
معرفی گیاه دارویی سیر
سیر، گیاهی است علفی و دائمی که ساقه آن تا ارتفاع ۴۰ سانتیمتر نیز می رسد.
قسمت زیر زمینی آن متورم و مرکب از ۵ تا ۱۲ قطعه و محصور در غشاهای نازک و ظریف برنگ خاکستری مایل به سفید می باشد.
برگهای آن باریک و نواری شکل برنگ سب تیره و گلهای آن کوچک و صورتی رنگ که بصورت یک چتر در انتهای ساقه ظاهر می شود.
این داروی گیاهی، سه نوع بیابانی، بستانی و کوهی دارد که نوع معمول خوراکی، نوع بستانی است و به نوع کوهی، موسیر گفته میشود که بیشتر از آن در تهیه ترشی استفاده میشود.
خواص گیاه دارویی سیر
افرادی که دچار فراموشی شدهاند می توانند از این گیاه اعجاب انگیز تناول کنند.
این گیاه طبیعی مقوی معده است و از ورم روده جلوگیری میکند.
کسانی که سرگیجه دارند یک حبه سیر بخورند.
این داروی مقوی گیاهی، از پیری زودرس جلوگیری میکند.
برای درمان واریس و پیشگیری می توانید مقداری از آن را کوبیده با آبلیمو مخلوط کرده همراه کمی آب گرم ساق پا بمالید.
بلعیدن یک حبه سیر با آب در هنگام صبح میتواند از ناراحتیهای قلبی جلوگیری کند، چربی خون را کاهش میدهد متابولیسم بدن را افزایش و سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند.
محلل است، یعنی تحلیل برنده مواد زائد سفت شده و غلیظ شده در بدن که معمولاً از منشاء بلغم و سودا (اخلاط و مواد سرد در بدن) هستند. اینها اگر در بدن بمانند و غلیظ و سفت بشوند و رسوب کنند، منجر به مشکلات زیادی در عملکرد اعضا می شوند. از جمله انسدادها ، رخوت بدن و احساس سنگینی.
از نظر طب ایرانی درجه گرمی و خشکی سیر بسیار بالا است و برخی از افراد پس از خوردن آن دچار تپش قلب میشوند و این در حالی است که طبع این گیاه، با پختن از بین نمیرود و این افراد باید در مصرف فرآوری پخته نیز احتیاط کنند.
رطوبتهای معده را از بین می برد که علت خیلی از بیماریهای گوارش مثل نفخ، ترش کردن و سوءهاضمه، همین رطوبتهای زائد سیستم گوارش است.
از گیاهانی است که می تواند آنها را تحلیل ببرد و مجاری بدن را باز کند و چرخش و حرکت را در بدن به راه بیاندازد و منجر به شادابی و خون رسانی بهتر به همه اعضا شود و وقتی اعضا خوب خون رسانی شوند.
از این داروی گیاهی برای درمان و بالا بردن سیستم ایمنی بدن استفاده می شود.مصرف مداوم سیر تا ۶۳ درصد از ابتلا به آنفولانزا و سرماخوردگی جلوگیری می کند و عفونت های گوارشی را درمان می کند.
یکی از علتهایی که از قدیم سیر به غذاها افزوده می شده این است که هضم غذاها به خصوص غذاهای غلیظ را راحت می کند و اصطلاحاً آنها را لطیف می کند و عملکردی شبیه پیاز دارد.
موارد منع مصرف
از مصرف بیش از حد سیر، پرهیز کنید چون موجب خونریزی شدید می شود.
مصرف سیر، در دوران بارداری برای درمان به هیچ وجه توصیه نمی شود و حتما باید با مشورت پزشک مصرف شود.
اگر فشارخون پایین دارید بهترین پیشنهاد این است که از خوردن سیر پرهیز کنید، چون خوردن سیر باعث افت فشار خون می شود.
شیوه استفاده
سیر را بسوزانید وبا عسل مخلوط کنید و ضمادی از آن درست کنید این ضماد برای رفع خون مدرگی زیر پلک چشم مفید است
از پودر خشک سیر به اندازه ۲ گرم صبح و ظهر می توان برای درمان کلسترول خون استفاده کرد
منبع: https://tabaye.ir
گرد آوری: مجله اینترنتی بانوی خاص
ارائه شده در: مجله اینترنتی طنین