گیاه دارویی شنبلیله و خواص درمانی آن

بازدید: 653 بازدید
گیاه دارویی شنبلیله و خواص درمانی آن

نام و مزاج

شنبلیله گرم و خشک است

معرفی گیاه دارویی شنبلیله

ارتفاع این گیاه ۶۰ تا ۹۰ سانتی متر بوده، دارای برگهای سبز، گل های سفید کوچک و غلاف هایی حاوی دانه های قهوه ای طلایی است.

گیاهی است که عموما در نواحی اطراف دریای مدیترانه و جنوب آسیا رشد می‌کند و در کشورهای هند، چین، پاکستان، ایتالیا، مصر، یونان و … به وفور یافت می‌شود. همچنین از گیاهان بومی کشور ایران به شمار می‌آید.

خواص گیاه دارویی شنبلیله

تقویت قلب

بهبود سرفه های مزمن و گلودرد

ضد سرطان

درمان تب و برونشیت

کاهش قند خون

درمان یبوست، بیماری های التهابی روده

تسکین دردهای عضلانی و بیماری‌های التهاب مفصلی

درمان سردردهای میگرنی

استفاده از پودر تخم شنبلیله یکی از بهترین راههای درمان مشکلات پوستی نظیر آکنه، اگزما، جوش، سوختگی و پرپشت شدن موها است.

این گیاه به عنوان یک درمان طبیعی برای بیماری آسم در طب سنتی کاربرد دارد.

دانه های شنبلیله، خواص مشابه هورمون جنسی استروژن دارند و به همین دلیل به افزایش میل جنسی و کاهش گرگرفتگی ها و نوسانات خلقی ناشی از یائسگی و سندروم پیش از قاعدگی کمک می کنند.

به مادران شیردهی که می خواهند شیری بیشتری داشته باشند، توصیه می شود که روزی سه مرتبه و حداقل ۵۰۰ میلی گرم تخم شنبلیله مصرف کنند.

تخم شنبلیله، نوعی آنتی اکسیدان است نه تنها سموم بدن را از بین می برد بلکه از عفونت هایی که منجر به بوی بد می شود نیز جلوگیری میکند

خوردن خود شنبلیله، و دانه آن برای بادی که در شکم در گرفته و نیز برای گوشت آوردن و چیزهای سردی که در بندها است مفید میباشد.

هنگامی که افراد به تسکین سوزش معده فکر می کنند، معمولا درمان های بسیار زیادی که به ذهنشان می رسد. اما تخم شنبلیله یکی از بهترین درمان ها است که باعث افزایش رفلکس اسید معده نیز نمی شود.

موارد منع مصرف

به دلیل اثرات هورمونی و ایجاد انقباضات رحمی، بایستی از مصرف بیش از حد شنبلیله در دوران بارداری خودداری شود.

بیماران مبتلا به دیابت یا مرض قند که تحت درمانهای دارویی هستند، بایستی در مصرف شنبلیله به ویژه تخم آن با احتیاط عمل کنند

زمانی که از شنبلیله به صورت موضعی و بر روی پوست استفاده می کنید، مراقب جوش ها یا حساسیت های پوستی باشد.

شیوه استفاده

۱-۲ قاشق چای‌خوری دانه شنبلیله را ۳ مرتبه در روز به همراه چای سبز دم کنید و بعد از آن به همراه ۱ قاشق چای‌خوری عسل و کمی آب لیموترش تازه میل نمایید تا تب تان کاهش یابد.

یک قاشق چای خوری تخمه شنبلیله را دم کنید و بعد از ۶ الی ۸ ساعت بنوشید. تخمه شنبلیله را در چای هم میتوانید اضافه کنید.

ابتدا یک قاشق چایخوری تخم شنبلیله را در آب بخیسانید. بعد بگذارید یک شب بماند و صبح روز بعد آن را از آب خارج کنید و نهایتا تخم شنبلیله را بجوید.

منبع: https://tabaye.ir

گرد آوری: مجله اینترنتی بانوی خاص

ارائه شده در: مجله اینترنتی طنین

دسته بندی گیاهان دارویی مجله پزشکی
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت