آموزش روش پخت آش ماشاب

بازدید: 419 بازدید
آموزش روش پخت آش ماشاب

مواد لازم:

ماش : ۲۵۰ گرم

گوشت ران گوسفند :۱۵۰ گرم

گندم : ۷۰ گرم

برنج : ۸۰ گرم

عدس :۱۲۰ گرم

لوبیا چشم بلبلی : ۷۰ گرم

کدو حلوایی نگینی خرد شده :۱۰۰ گرم

پیاز متوسط : ۳ عدد

سیب زمینی متوسط : ۲ عدد

آب گوشت :۲ لیوان

اسفناج : ۱۰۰ گرم

جعفری : ۱۰۰ گرم

گشنیز : ۱۰۰ گرم

تره : ۱۰۰ گرم

نمک : به میزان لازم

زردچوبه : به میزان لازم

فلفل سیاه : به میزان لازم


آش از خوراک های اصیل و سنتی مردم ایران است که به صورت محلی و ویژه در هر منطقه و شهرهای ایران تهیه می شود،هر شهری در ایران به یک شکل خاص آش معروف می باشد. این معروفیت و محبوبیت طعم درمورد آش ماشاب نیز صدق می کند. آش ماشاب، از غذاهای سنتی و محلی شهر قم می باشد که البته طرز تهیه ساده و راحتی دارد.

هر کدام از مواد غذایی و به خصوص حبوبات خاص و مفیدی که در طرز تهیه این آش مخصوص استفاده می شود، فواید و خواص بسیار زیادی برای سلامتی دارد. به عنوان مثال ماده غذایی ماش از اصلی ترین مواد این آش است در عین کالری کمی که دارد بسیار پرخاصیت است. دانه های غنی ماش به علت داشتن ویتامین های A  و D که برای بدن ضروری می باشد موجب تقویت اعصاب و بهبود بینایی در فرد می شود.

به همین دلیل افرادی که در دوران رژیم لاغری هستند، حتما توصیه می کنیم که هفته ای ۲ بار از ماش استفاده کنند؛ چون ماش علاوه بر خاصیت های فراوانی که برای سلامتی دارد، غیرچاق کننده نیز می باشد. به همین دلیل نگرانی از بابت مصرف زیاد نخواهید داشت. در واقع آش ماشاب در میان مردم استان قم به عنوان یک آش سنتی و رژیمی معروف است. چرا که ماشاب یک نمونه کامل از خوراکی  های مقوی و به خصوص سرشار از فیبر بوده که طرفداران خاص و بسیاری نیز دارد.

البته این غذا به دلیل داشتن حداقل کالری به افرادی که اضافه وزن دارند نیز بسیار توصیه شده است. وجود ماش و پیاز که منبع مهم تامین فیبر در بدن هستند، در کنترل و پیشگیری بیماری هایی چون چربی خون و دیابت بسیار موثر هستند.

از دیگر انواع غذاهای معروف شهر قم می توان به ترش آبک، مغز آبک، ماش ماشک و آش ترخینه شیر اشاره کرد.


مراحل پخت:

مرحله 1

ابتدا حبوبات مورد نظر شامل ماش، گندم، عدس و لوبیا چشم بلبلی را تمیز بشویید و اجازه دهید 7 تا 8 ساعت خیس بخورد تا نفخ آن گرفته شود.

مرحله 2

در این مرحله به علاوه حبوبات خیس خورده برنج را هم به آنها اضافه کنید.

مرحله 3

سپس آنها را داخل قابلمه ای ریخته و مقداری آب درون قابلمه بریزید که بر روی مواد را کامل بگیرد.

مرحله 4

قابلمه را بر روی اجاق گاز بگذارید و شعله را زیاد کنید تا آب داخل قابلمه بجوشد. سپس حرارت را ملایم کنید و اجازه دهید تا همه مواد خوب پخته شوند.

مرحله 5

در اینجا پیازها را نگینی خرد کنید و در ماهی تابه با مقداری روغن سرخ کنید.

مرحله 6

سپس پیازها را به همراه کمی نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به مواد قابلمه اضافه کنید.

مرحله 7

بعد از یک ساعت پخت مواد، کدو حلوایی و سیب زمینی را نگینی خرد کنید و به همراه آب گوشت داخل قابلمه بریزید.

مرحله 8

سبزی های آش را که شامل اسفناج، جعفری، گشنیز و تره است نیز ریز خرد کنید و به مواد ماشاب اضافه کنید.

مرحله 9

گوشت ران گوسفند را جدا در یک ظرف دیگر بپزید و ریش ریش کنید.

مرحله 10

در زمان ۵ دقیقه آخر طبخ آش، گوشت ریش ریش شده را به قابلمه اضافه کنید.

مرحله 11

اجازه دهید آش جا بیفتد و سپس سرو کنید.

تهیه و ویرایش : مجله اینترنتی طنین

منبع: سایت اینترنتی غذا لند

مطالب پیشنهادی از سراسر وب

فقط امروز، این تیشرت زیبا رو با کلی تخفیف بخرید!

تیشرت طرح آرزو

دیگه نگران ناهارِ سر کار نباشید! غذاتو سالم بخور!

ظروف نگهدارنده

شلوارک جین، نصف قیمت. فقط همین امروز!

شلوارک جین برند سوپر درای

ست سرویس قابلمه آشپزخونه، با تخفیف خیلی ویژه!

ست سرویس قابلمه

این کیف دستی زیبا رو امروز با صد هزار تومن تخفیف بخرید!

کیف دستی زنانه

خانمهای خوش سلیقه حتماً باید اینو ببینید!

lux box

دسته بندی آش و حلیم آموزش آشپزی غذاهای سنتی
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت