آموزش روش پخت آش پرپوله

بازدید: 596 بازدید
آموزش روش پخت آش پرپوله

مواد لازم:

  • عدس :300 گرم
  • مرزه خشک : 3 قاشق سوپخوری
  • رشته آش : 150 گرم
  • پیاز متوسط : 1 عدد(اسمال دایس شده)
  • روغن : به میزان لازم
  • نمک : به میزان لازم
  • زردچوبه : به میزان لازم
  • فلفل قرمز :به میزان لازم

در این پست قصد داریم که به معرفی غذای سنتی استان کردستان، آش پرپوله بپردازیم.

شاید به دلیل عادت غذایی و ذائقه ای که برایمان به وجود آمده است، تغییر آن و امتحان کردن غذاهای محلی اقوام دیگر کمی برایمان سخت و مشکل باشد. اما خیلی سخت هم نیست که یک غذایی متفاوت از غذاهای روزمره و معمول خود داشته باشیم تا حتی یکبار هم که شده تنوعی در لیست غذایی روزانه خود ایجاد کنیم.

غذاهای سنتی هر یک از شهرهای استانی ایران یک فرهنگ خاص و ویژه ای از آن خطه را به ما معرفی می کند. این اصل درمورد آش پرپوله یا آش عدس، غذای سنتی و محلی شهر کردستان نیز کاملا صدق می کند.

آش پرپوله از دسته پیش غذاهای معروف و یک نوع سوپ قدیمی کردستان است. ترکیب اصلی این آش، عدس می باشد که البته به دلیل وجود مرزه کوهی بیشتر برای رفع سرماخوردگی از این آش استفاده می شود. بنابراین آش پرپوله بیشتر در فصول سرد سال، خوراک اصلی مردم سنندج قرار می گیرد.

این آش حاوی انواع ویتامین های A،B،C،K،E بوده که البته وجود خوراکی ها و مواد مفید باعث این میزان از فواید ین آش شده است. استفاده از حبوبات عدس در طبخ آش پرپوله جایگزین بسیار خوبی برای مصرف گوشت است. درواقع به دلیل وجود پروتئین بالا در عدس این نقطه قوت را برای مصرف آن ایجاد کرده است.

علاوه بر این نکته، عدس حاوی فیبر، اسید فولیک، کربوهیدرات، آهن و… است که برای سلامتی و تامین انرژی لازم بدن برای کارهای روزمره بسایر مفید می باشد. همچنین وجود اسید فولیک در عدس باعث تقویت قلب و بهبود جریان خون در بدن می شود.

با وجود تمام مزایا و فوایدی که آش پرپوله برای سلامتی دارد؛ توصیه می کنیم که حتما این آش را در منزل تهیه کنید. روش طبخ و مواد اولیه آش پرپوله بسیار ساده است و شما می توانید در زمان کمی این آش خوشمزه و لذیذ را تهیه کنید. مزه این آش تند است که البته اگر عادت به خوردن غذاهای تند ندارید، می توانید فلفل قرمز را از مواد تهیه آن حذف کنید.

از دیگر غذاهای محلی استان کردستان می توان به آش دانه کولانه، برویشین ترش، آبگوشت غوره، شلمین و… اشاره کرد.


مراحل پخت:

  • مرحله 1

بهتر است که عدس را قبل از پخت حدود 8 تا 10 ساعت ( از شب قبل) در آب خیس کنید.

  • مرحله 2

سپس عدس را در یک قابلمه بریزید و به مقداری که آب روی آن را کامل بگیرد، در آن آب بریزید.

  • مرحله 3

مقدار کمی نمک به آن اضافه کنید و بگذارید با حرارت ملایم بپزد.

  • مرحله 4

بعد از نیم ساعت پخت عدس، مرزه خشک را به قابلمه اضافه کنید.

  • مرحله 5

پیاز را نگینی خرد کنید و در یک ماهی تابه جدا سرخ کنید.

  • مرحله 6

در مرحله آخر باید رشته آشی و پیاز و ادویه های نمک، زردچوبه و فلفل قرمز را به قابلمه اضافه کنید.

  • مرحله 7

پس از حدود 15 دقیقه آش شما آماده است.(یا بهتر بگوییم هر زمان که رشته ها کامل باز شد هنگام سرو آش است.)

تهیه و ویرایش : مجله اینترنتی طنین

منبع: سایت اینترنتی غذا لند

مطالب پیشنهادی از سراسر وب

فقط امروز، این تیشرت زیبا رو با کلی تخفیف بخرید!

تیشرت طرح آرزو

دیگه نگران ناهارِ سر کار نباشید! غذاتو سالم بخور!

ظروف نگهدارنده

شلوارک جین، نصف قیمت. فقط همین امروز!

شلوارک جین برند سوپر درای

ست سرویس قابلمه آشپزخونه، با تخفیف خیلی ویژه!

ست سرویس قابلمه

این کیف دستی زیبا رو امروز با صد هزار تومن تخفیف بخرید!

کیف دستی زنانه

خانمهای خوش سلیقه حتماً باید اینو ببینید!

lux box

دسته بندی آش و حلیم آموزش آشپزی غذاهای سنتی
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت