آموزش روش طبخ اشکنه گردو

بازدید: 609 بازدید
آموزش روش طبخ اشکنه گردو

مواد لازم :

گردو : 20 عدد

سیب زمینی متوسط : 1 عدد

گوجه فرنگی متوسط : 1 عدد

پیاز متوسط : 1 عدد

آب : به مقدار لازم

نمک : به مقدار لازم

فلفل : به مقدار لازم

زردچوبه : به مقدار لازم

روغن : به مقدار لازم


توضیحات

اشکنه گردو یکی دیگر از غذاهای سنتی استان مرکزی می باشد. همان طور که می دانید اشکنه انواع گوناگونی دارد .این نوع غذاها در قدیم بسیار مورد استفاده بوده و در واقع حکم غذای اصلی را داشته است به همین دلیل با مواد مقوی همچون کشک ، سیب زمینی و گردو تهیه می شده است . همچنین در برخی از مدل های آن از تخم مرغ نیز استفاده می شود. این غذا در واقع نوعی آبگوشت است که به همراه نان سرو می شود یعنی نان در آن تیلیت شده و مصرف می گردد.در زمان های قدیم قوت غالب اکثر مردم غذاهای نانی و آبکی بود و کمتر پیش می آمد که از غذاهای برنجی استفاده کنند بر عکس امروز که مصرف برنج بسیار زیاد است. اشکنه ابتدا در سرزمین خراسان پدیده آمده است و کم کم با توجه به فراوانی هر شهر در یک ماده غذایی به شهرهای دیگر نیز راه پیدا کرده است .در استان مرکزی و اراک به دلیل آنکه باغ های گردو اغلب در این منطقه است اشکنه گردو بسیار طبخ می شده و به همین دلیل این اشکنه مخصوص این شهر است البته یک نمونه «اشکنه گردو» نیز در شهر یزد نیز پخته می شود. مهمترین ماده استفاده شده در این غذا گردو است . مغز گردو نوعی خشکبار مقوی است که با خارج کردن آن از پوسته سخت گردو قابل استفاده‌ است. مغز گردو را با نام غذای مغز نیز بیان کرده‌اند، زیرا مغز گردو سرشار از امگا۳ است که باعث کارکرد بهتر مغز می‌شود. ۱۵ درصد از چربی‌های مغز گردو از نوع غیر اشباع است که برای سلامتی بدن بسیار مفید و سودمند هستند. یک چهارم فنجان مغز گردو، در حدود ۸٫۹۰ درصد نیاز روزانه بدن به این چربی ضروری را تامین می‌ کند.گردو حاوی بیشترین مقدار ویتامین‌های B6, B۱ و B۵(پانتوتنیک اسید) می‌باشد.در گردو ویتامین‌هایی نظیر E , B۳ و B۲ نیز وجود دارد. از انواع دیگر اشکنه می توان به : اشکنه سیب زمینی ، اشکنه تخم مرغ ، اشکنه آلو و اشکنه اشاره کرد.


مراحل طبخ:

مرحله 1

ابتدا پیاز را خرد کرده و سرخ می کنیم.

مرحله 2

سپس گردو ، سیب زمینی ، گوجه فرنگی را خرد کرده به پیاز اضافه می کنیم.

مرحله 3

اجازه می دهیم تا مواد خوب پخته شود.(2 ساعت زمان نیاز است).

مرحله 4

در پایان نمک و ادویه های لازم را اضافه می کنیم.

 

مطالب پیشنهادی از سراسر وب

Koole Va Chamedan
Kitchen accessories
Sport Accessories
carpet
Service
Book And Digital Content
Electronic Accessories
دسته بندی آموزش آشپزی غذاهای سنتی
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت