آموزش روش پخت آبگوشت لیمو عمانی

بازدید: 328 بازدید
آموزش روش پخت آبگوشت لیمو عمانی

مواد لازم:

  • گوشت گوساله : 500 گرم
  • نخود : نصف پیمانه
  • سیب زمینی متوسط : 3 عدد
  • سیر : به مقدار لازم
  • هویج : 2 عدد
  • گوجه فرنگی : 2 عدد
  • پیاز متوسط : 1 عدد
  • لیمو عمانی : 2 عدد
  • نمک : به مقدار لازم
  • فلفل : به مقدار لازم
  • زردچوبه : به مقدار لازم

آبگوشت لیمو عمانی یکی از غذاهای سنتی مردم استان همدان است. طبق سنت قدیمی مردم همدان در شب عید نوروز آبگوشت تهیه می کنند. آبگوشت یکی از غذاهای سنتی مردم ایران است که تقریبا هر شهری برای خود یک طرز تهیه خاص از آن را دارد. چیزی که در تمامی آبگوشت ها مشترک است گوشت، سیب زمینی و نخود است که در تمامی آنها یافت می شود اما بقیه موادی که در آن اضافه می شود بنا به ذائقه مردم آن شهر متغیر است. از جمله آبگوشت های شهرهای دیگر می توان به آبگوشت به، آبگوشت بوقلمون، آبگوشت قنبید و آبگوشت زابلی اشاره کرد. لیمو عمانی در واقع خشک شده همان لیمو ترش های کوچکی ست که در تابستان از آنها آبلمیو تهیه می شود. لیمو عمانی معمولا به عنوان چاشنی در غذاهای مختلف استفاده می شود.لیمو عمانی تازه رنگ خردلی داشته و بسیار ترش است. لیمو عمانی معمولاً در طبخ خورش‌های ایرانی چون قرمه سبزی و قیمه استفاده می‌شود. آنها را پیش از ریختن در غدا سوراخ کرده، شکسته یا خرد می‌کنند. در کشورهای دیگر گاهی نیز آنها را به‌صورت گرد کوبیده و به خوراکهای برنجی می‌افزایند. مثلاً در خوراک خلیجی پرادویه‌ای با نام بهارات یا کبسا. از این محصول در کشورهای عرب همسایه همچون عراق، کویت و بحرین نیز استفاده می‌شود.
گفته می‌شود برای پرهیز از تلخ شدن غذا بهتراست پیش از افزودن آن به غذا تخم‌های آنرا درآورد. در ضمن وقتی درسته در غذا انداخته می‌شود محل تجمع روغن شده و خوردن آن توصیه نمی‌شود. در طب سنتی برای لیمو عمانی آثار دارویی مقوی معده، ضد نفخ، اشتهاآور، ضدعفونی کننده، مسکّن سردرد و رفع کنندهٔ علایم سرفه و سرماخوردگی قایل بوده‌اند. این ماده غذایی ویتامین ث بالایی داشته و برخی منابع آنرا به عنوان یک کاهنده فشار خون (به‌صورت دم‌کرده) و حتی چربی خون توصیه می‌کنند. خوردن دم ‌کرده آن اغلب با چای و گل گاوزبان در کاهش فشار خون موثر است. برای افراد با فشار خون طبیعی نیز مصرف دم‌ کرده آن با عسل یا نبات پیشنهاد می ‌شود.


مراحل پخت

  • مرحله 1

ابتدا تمامی مواد در بالا به جز سیب زمینی را در قابلمه ریخته و با هم مخلوط می کنیمو اجازه می دهیم تا با هم پخته شوند.

  • مرحله 2

به مقدار کافی آب ریخته به صورتی که آب بالاتر از مواد باشد.هر چه آب بیشتر باشد بهتر است .

  • مرحله 3

ابتدا شعله را زیاد کرده و اجازه می دهیم تا آب داخل قابلمه به جوش آید ، پس آز آن شعله را تا جایی که امکان دارد کم می کنیم و می گذاریم تا با شعله کم مواد به خوبی پخته شود.

  • مرحله 4

هر از چند گاهیی به مواد در حال پخت نگاه می کنیم و زمانی که تقریبا پخته شد سیب زمینی را اضافه می کنیم.

  • مرحله 5

سیب زمینی ها را به مواد اضافه کرده و می گذاریم بپزد.

  • مرحله 6

در نهایت پس از پخت کامل سیب زمینی غذای شما آماده است.ولی باز هم تمامی مواد داخل ابگوشت را چک کنید که کامل پخته باشد پس از آن می توانید غذا را سرو کنید.

تهیه و ویرایش: مجله اینترنتی طنین

منبع: سایت اینترنتی غذا لند

مطالب پیشنهادی از سراسر وب

Behdasht Dahan
Behdasht Badan
Arayeshi
Lavazem Barghi
Behdasht Khanevadeh
Shampoo and Care
Digital Watch
دسته بندی آموزش آشپزی غذاهای سنتی
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت